Turnir za začetnike in navdušence golfa

datum: 10. 06. 2019

     kategorija: Turnirji

Turnir objavljen
NAJAVLJEN TURNIR

Vsi smo bili zmagovalci druženja. Hvala vsem za prijeten danZmagovalci

Bruto.pdf

Neto.pdf

 

Nekaj utrinikov si lahko ogledate v galeriji

 

 

20190616_092148.jpg

 

 

startna lista.pdf

Start smo premaknili za eno uro, tako da ne bo tako toplo. Dobro igro vsem

 

 

turnir za začetnike in navdušence golfa.pdf

 

 

 

Turnir za začetnike in navdušence golfa

 

nedelja, 16.6.2019,  s pričetkom ob 10.30

na igrišču v Koprivnem ( Spessa – It.)

 

Start:                          ob 10:30 uri

 

Pravica nastopa:          člani priznanega golf kluba s potrjenim HCP-om ali dovoljenjem za

igranje

 

Način igre:                  Texas Scramble. Štirje v skupini oz. flightu, 18 lukenj.

 

Startne oznake: rumene (moški), rdeče (ženske)

 

Nagrade:                     1., 2., 3.  BRUTO  SKUPINA                                             

 

            1., 2., 3.  NETO  SKUPINA      

 

Pravila igre:

Tekmovanje bo potekalo v skladu s Pravili golfa in s pravili Amaterskega Statusa odobrenimi s strani R&A Rules Limited & USGA, lokalnimi pravili (golf igrišča kjer tekmovanje poteka), ki so v skladu s Pravili golfa. V kolikor s pravili o enakem rezultatu v pripetem razpisu za tekmovanje ni drugače določeno, se v primeru enakega rezultata upošteva boljši rezultat na zadnjih 9, 6, 3, 2, oziroma zadnji luknji. Če enakost med rezultati še vedno obstaja, potem o zmagovalcu odloča žreb. Turnir ne velja za spremembo HCP-ja.

 

 

Prijave:       Najkasneje do 14.6.2019 po e-mailu info@goriskigolfklub.si

 

 

Startnina:    Prijavnina 30 € se plača na dan turnirja (všteta igralnina, startnina, pogostitev v restavraciji Hosteria del Castello)

 

 

Podelitev nagrad: Podelitev pokalov in nagrad po zaključku turnirja, predvidoma med 16 in 17h v prostorih Hosteria del Castello

 

Startni časi: Bodo objavljeni na spletni strani www.goriskigolfklub.si

                                                                                                         

Tekmovalna komisija: Mitja Munih, David Zalašček, Nadia Jazbar   

Sodnik: Mitja Munih

                                                                                                                  Predsednik Goriški golf klub  

Valter Vodopivec

 

Texas Scramble je ekipna igra, ki jo praviloma sestavljajo štirje igralci (lahko tudi trije ali samo dva). Načeloma je Texas Scramble seštevna igra, lahko pa se igra tudi v Stableford formatu.

Ekipa pred začetkom določi kapetana (vodjo ekipe), ki je odgovoren za izbiro pozicije žogic. Vsak igralec ekipe izvede začetni udarec na vsaki luknji. Ekipa nato izbere žogico, ki leži na najboljšem položaju in ta položaj označi s klinčkom (tee). Iz tega položaja nato vsi igralci udarijo naslednji udarec. Prvi udari žogico igralec, katerega žogica je bila izbrana. Če leži žogica na čistini (fairway-u) ali nižje košenih delih igrišča, položijo ostali igralci žogice v razdalji do 20 cm od označbe vendar ne bližje luknji. V primeru, da se izbrana pozicija nahaja v oviri ali ledini (rough-u), se žogice dropajo. Žogico se dropa čim bliže klinčku, pri čemer se lahko odkotali do razdalje dveh drajverjev od mesta, kjer je padla na tla, vendar ne bližje luknji. Po drugem neuspešnem dropu se žogico položi. Tak postopek igralci ponavljajo do prihoda na zelenico. Ko skupina doseže zelenico, se prav tako izbere in označi najboljša pozicija in sicer se označi izbrana pozicija v razdalji ene dolžine glave paterja. Igralci morajo žogice položiti na isto mesto. Vsak igralec izvede udarec in označi žogico. Tako nadaljuje skupina dokler ne zadenejo luknje. V primeru, če en igralec po neuspešnem prvem udarcu na zelenici nepazljivo z drugim udarcem zadane luknjo, ostali igralci nimajo več pravice do svojih udarcev in je luknja zaključena ter tako v rezultat šteje tudi ta udarec. Skupina skupaj doseže en rezultat na luknjo in en skupni seštevek udarcev na vseh luknjah.

 

 

 

na vrh